Monday, 16 May 2011

Tawaran Hebat

Assalamualaikum.

Hye engkawrang!
Hari ni da masuk hari ke 5 coti semester.
erkk bru 5 ke? np rs mcm dalame? mybe sbb tabuat ape2 kot. jz bsenang lenang karumah kan.
Tp sokeh. I love to stay at home!
jyeahhh!

so, this entry is created to share something pasai tawaran hebat tawaran hebat *kene ulang 2 kali*.
tawaran hebat di mana?
di..
for those yang duduk klang valley meseti tau pakli punye kan?
Plus, skg da byk branch lg yang depa da bukak di merata2 tmpt.
dan untuk stdent uitm shah alam ke puncak pedana ke pncak alam or mane2 puncak lah. rase ny mcm tamungkin la tapenah lepak yamcha2 kat pakli sksyen 7 tuu.
lau talepak pon at least tolang lah lalu depan kedai ni. pellisss *merayu ni tawuu*

okeh, terrros kan!
petang tadi pas g GM dgn my big bos ushar2 shawl,
ktorg pon tatawu namakan kamane. mybe sbb kenyang tgok shawl ke ape ntah lah.
so, me & nadia pon bpusing2 lah area bukit tinggi nun.
and at last, nadia decide namakan kt pak li . 
kite yang blur2 ayam time tu ingt. ohh pak li shah alam lah kot. *fav place mnm dgn kwn2 die yamcha*
gupe2 nye die nabawak kite g kt bukit tinggi nye kedai.
so lets go hunn!

Ni lah lokasi telenggak nye Pakli bukit tinggi klang.
Tp ni fenomena malam lah. mybe siang2 tade photog nk amek gambar sbb jalan nk menuju ke kedai tu bole tahan mcabar die. pehh kete punye bsimpang siur! phhhhffff.

Sesampai kasane, bile tgok menu baru la tsedar perut ku lapar dan die dapasang kain rentang sebagai tanda protes yang amat dalam!
dengan pantas nye ktorang pilih menu yang x kurang bgaye iaitu:

 hokkien kuew tiow untuk saya.
picture courtesy of: ciare.blogspot

 katong laksa untuk nadia. *katong ke kantong?*.

 Tp before kitorang nye menu sampai,
waiter tadi yg amek order datang skali lg kt table ktorg dan ckp sumting.
at first mcm xphm. ha? ha ? ha?
lps tu die pon terang kan smule. 
kata nye dgn belian mkanan lebih dari rm5 keatas kite bole beli dan pilih 2 menu lain dgn harege doploh sen. RM 0.20
sperti begitu bminat, ktorang pon tanye lah, menu ape?

dan die pon tunjukkan ini:
 atau ini:
So, can you imagine dgn harge makanan RM5. kawan kawan sekalian bole pilih antara 2 menu di atas.
kan ke bes tu?
lg bes bile menu korg tu lebih RM1O. then korang bole dgn hebat dan angkt2 kening nye pilih both menu. 
waa caya x caya x? *cakap caya pelis* Ok tq!

TATAPI,
tawaran ini dapat digapai oleh pemegang2 kad keahlian PakLi shaja
that time, dlm kpale jz igt kt mnm je
Sbb hari tu dgn syok nye die hebaq kt ktorg (qama, qamey and me)
yang die ade membercard pakli. dan sebok nk explain tentang kekuatan kad tu.
uhh alangkah bgus nye kite pon ado card yang same. ehehk! (sementara time promosi ni je lahh).
So, kalau enkawrang stil tacaye ke. or rase kite nipu dan nk buat april fool di bulan May ke,

disini ade buketi:
nampak x tu back to the 60s?
so, jom lah kite reramai g apply card tu dan dapat kan harga ala2 taon kelahiran mak2 kite.
addtional info: apply card rm 10. dan dlm tu pon ade rm1o yg korang bole tebus gk bile2 korng nk. dan tiap kali mkn bole swipe card dan akan dpt point. bpe ribu point tah bole dpt RM5.

so, ape lg kan sambil ber-yamcha,  bole lah beramal kepada diri seniri dgn menambah point kt membercard.
ok x ok x?
Plus, bisok kan coti. so kalau tade bnd nabuat dgn family ke. dgn kawan2 ke , dgn sdara mara ke dgn boyfie ke,
then bole lah pergi serbu pakli dan mkn angkt2 kening okeh?
igt tawaran tu smpi end of MAY je.
jgn kao pgi 1st june muke comel mintak harge doploh sen memg kene pnyiku karang.
till then,

Babai!
oh btw: mnm, sy buat entry ni sbb rindu kt awak lah. oke tq!
babai sekali lagi!

6 comments:

  1. murah sgt kann. telo mentah kt tesco pon 36 sen sebijik. g serbu g..

    ReplyDelete
  2. amboihh.. ni pakli kene kasi royalti kat ko nihh. hahah!

    ReplyDelete
  3. agk2 pakli nk kasi brape M? 1M ? 2M? hhaha
    cant wait!

    ReplyDelete
  4. terliur...aghghghghghghg

    ReplyDelete
  5. heee g pakli g.. tawaran hebat masih kekal

    ReplyDelete